technikum (4 letnie)

technik organizacji usług gastronomicznych


new!!! - 29 kwietnia 2009r podpisano porozumienie o współpracy w ramach przygotowanego przez WSTiH w Łodzi (http://www.wsth.edu.pl/) projektu "Klasy patronackie".

Technik organizacji usług gastronomicznych:

 

Praca:

Na rynku jest coraz więcej pracy dla specjalistów od żywienia.

Zdrowe odżywianie jest modne. Coraz więcej osób chce mieć ładną sylwetkę i cieszyć się dobrym zdrowiem.

Absolwent będzie mógł pracować w firmach kateringowych, domach wczasowych, sanatoriach, schroniskach itp.

restauracjach, hotelach, własnej firmie świadczącej usługi gastronomiczne.

 

 

Opracowuje politykę handlową, współpracuje z innymi instytucjami oferującymi podobne usługi oraz zbiera opinie o preferencjach klientów, analizuje oferty konkurencji,

 

 

- będziesz przygotowany do prowadzenia rozmów z obcojęzycznymi kontrahentami;

- będziesz miał możliwość zdawania egzaminu maturalnego i egzaminu kwalifikacyjnego czyli masz po ukończeniu technikum do wyboru dwie drogi:

- ukończenie tego kierunku daje gwarancję zatrudnienia w kraju i zagranicą
(otrzymujesz świadectwo kwalifikacyjne Europass).

To tylko najważniejsze umiejętności jakich nabędziesz na tym kierunku. Studia po technikum to również dobre rozwiązanie: masz już zawód i zdobywasz nowe doświadczenia.